Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Κέικ νηστίσιμο



ποιος είπε ότι το νηστίσιμο δεν είναι και νόστιμο???....





......μάλλον δεν δοκίμασε αυτή την εκδοχή για κέικ.

Συνταγή που έχω στο τετράδιο μου και χρησιμοποιώ πολύ συχνά χρόνια τώρα,   δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε. ......

Υλικά :

1 κούπα σπορέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες κράνπερι ή σταφίδες αλευρωμένες (προαιρετικό) 
2 κούπες χλιαρό νερό
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
5 κούπες αλεύρι
1 κούπα καρύδια
1 κ.γλ. κανέλα
1 κ.γλ. γαρύφαλλο
1 κ.γλ. σόδα
1 μπέικιν


Διαδικασία:

χτυπάμε σε μπολ με σύρμα, τη ζάχαρη με το λάδι,
συνεχίζουμε με την κανέλα, το γαρύφαλλο και το χλιαρό νερό
στο χυμό διαλύουμε τη σόδα και την προσθέτουμε  στο μείγμα
στο αλεύρι ανακατεύουμε το μπέικιν και το βάζουμε κι αυτό  στα υπόλοιπα υλικά
προσθέτουμε με σπάτουλα , τα καρύδια χοντροκομμένα και τις σταφίδες αλευρωμένες
ψήνουμε σε λαδωμένο ταψί της κουζίνας, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου(εξαρτάτε την κουζίνα)

όταν το βγάλουμε αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη .

Καλή επιτυχία!!!!!!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι συνταγές του μπλοκ είναι κυρίως παραδοσιακές . Περιμένω τα σχόλιά σας για την συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε !!!!

Καλημέρα κόσμε!

Να μαι και εγώ εδώ να γράψω, για μέρη που αγαπώ, για νόστιμες τοπικές κι όχι μόνο συνταγές….   αλλά κι ότι άλλο προκύψει….   ...