Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Τραγανά μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτα

   

από τα καλύτερα νηστίσιμα μπισκότα ......


Τι χρειαζόμαστε:       
1 κούπα καλαμποκέλαιο   
125 γρ. μαργαρίνη   
1/2 κούπας χυμό πορτοκαλιού   
1/2 κ.γλ. σκόνη σόδας μαγειρικής   
1 +1/2 κούπα ζάχαρη άχνη   
1 μπέικιν πάουντερ  
1 κούπα τριμμένα φουντούκια   
2 βανίλιες   
αλεύρι όσο πάρει.... 
κουβερτούρα για την επικάλυψη 

Πώς το κάνουμε:   
 -Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη, που έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου για λίγη ώρα, μαζί με το καλαμποκέλαιο και τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.    
-Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό του πορτοκαλιού, και την προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα  συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ.    
-Προσθέτουμε τα τριμμένα φουντούκια , ώστε να ενσωματωθούν στη ζύμη μας. 
-Ανακατεύουμε το μπέικιν με μια κούπα αλεύρι και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
-Το υπόλοιπο  αλεύρι το  προσθέτουμε, ενώ ανακατεύουμε με το χέρι, για να ελέγχουμε το μείγμα, ώστε να γίνει μία ζύμη με την οποία να μπορούμε να πλάθουμε μπισκότα που να διατηρούν το σχήμα που τους δίνουμε, να μην γίνει όμως πολύ σφιχτή ζύμη.    
-Ανοίγουμε  τη ζύμη  να πλατύνει και φτιάχνουμε σχέδια με κουπ πατ.    
-Τοποθετούμε αραιά σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170°C  περίπου 15-20 λεπτά. 
-Μόλις πάρουν λίγο χρώμα τα βγάζουμε.    
-Αφήνουμε  να κρυώσουν και τότε λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί ρίχνουμε λίγο καλαμποκέλαιο στην κουβερτούρα για να γυαλίζει  η σοκολάτα και βουτάμε τα μισά μπισκότα μέσα. 
-Αφήνουμε και πάλι να κρυώσουν, χωρίς να ακουμπάνε το ένα με το άλλο σε σχάρα ή  λαδόκολλα.     
-Διατηρούμε τα μπισκότα σε μεταλλικό κουτί.

Καλή επιτυχία !!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι συνταγές του μπλοκ είναι κυρίως παραδοσιακές . Περιμένω τα σχόλιά σας για την συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε !!!!

Καλημέρα κόσμε!

Να μαι και εγώ εδώ να γράψω, για μέρη που αγαπώ, για νόστιμες τοπικές κι όχι μόνο συνταγές….   αλλά κι ότι άλλο προκύψει….   ...