Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Cheesecake πανεύκολο και γρήγορο με μαρμελάδα κεράσι




                   



Πανεύκολο και γρήγορο cheesecake   με μαρμελάδα κεράσι που τρελαίνει μικρούς και μεγάλους 


Υλικά
Για την βάση:
2 πακέτα. μπισκότα Digestive  ή απλά πτι-μπερ
250 γρ. βιτάμ

Για την κρέμα:
1 κουτί morfat
3/4 απ το  κουτί ζαχαρούχο γάλα
300 γρ. κρέμα τυρί  Philadelphia
το χυμό μισού λεμονιού


Για την επικάλυψη:
Μαρμελάδα ή  γλυκό του κουταλιού κεράσι ...
ή ότι άλλο μας αρέσει..
αν είναι πολύ πηκτή η μαρμελάδα μας, την βράζουμε με λίγο νερό να αραιώσει, για να απλώνεται εύκολα.




Διαδικασία

Για την βάση:
Τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα να γίνουν σκόνη , τα ανακατεύουμε με το  βιτάμ ( που είναι σε θερμοκρασία δωματίου ) με το χέρι.
Απλώνουμε το μείγμα του μπισκότου   σε ταψάκι ή τσέρκι ..... πιέζουμε πολύ καλά με τα χέρια σε όλη την επιφάνεια για να στρώσει καλά.

Για την κρέμα:
Χτυπάμε στο μίξερ το morfat  και το ζαχαρούχο μέχρι να γίνουν παχύρρευστη κρέμα .....
συνεχίζουμε ανακατεύοντας με  σπάτουλα ...
προσθέτουμε το τυρί, και το χυμό του λεμονιού.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα μπισκότα και  βάζουμε στο ψυγείο για  1-2 ώρες  να παγώσει λίγο η κρέμα  .......
 Όταν κρυώσει καλύπτουμε όλη τη επιφάνεια  του Cheesecake  με την μαρμελάδα ή το γλυκό κουταλιού.
Διατηρούμε στη ψύξη ή στην κατάψυξη για υπέροχο Cheesecake παγωτό... όσο προλαβαίνουμε βέβαια γιατί είναι τόσο νόστιμο που τελειώνει γρήγορα !!!!



Καλή επιτυχία!!!!!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι συνταγές του μπλοκ είναι κυρίως παραδοσιακές . Περιμένω τα σχόλιά σας για την συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε !!!!

Καλημέρα κόσμε!

Να μαι και εγώ εδώ να γράψω, για μέρη που αγαπώ, για νόστιμες τοπικές κι όχι μόνο συνταγές….   αλλά κι ότι άλλο προκύψει….   ...