1, 1/5 κιλό σπανάκι
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα με το πράσινο μέρος τους
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα ρύζι καρολίνα
ένα ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι , λεμόνι
1/2 κύβο λαχανικών (προαιρετικό)
1/2 κύβο λαχανικών (προαιρετικό)
Πως το φτιάχνουμε :
Καθαρίζουμε , κόβουμε το σπανάκι και το πλένουμε καλά
Σε μια πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια.Όταν είναι έτοιμα σοτάρουμε λίγο μαζί τους και το ρύζι* μέχρι να γίνει διαφανές,
Προσθέτουμε το σπανάκι, αλάτι ,πιπέρι.
Τα γυρίζουμε 2-3 φορές.
Προσθέτουμε νερό , χαμηλώνουμε τη φωτιά , κλείνουμε το καπάκι κι αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να βράσει το ρύζι και να μείνει με το λαδάκι του .
Κατά τη διάρκεια του βρασμού προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.
Κατά τη διάρκεια του βρασμού προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.
Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε τον άνηθο και το λεμόνι .
*Το ρύζι το τσιγαρίζω γιατί δεν γίνεται λαπάς και γίνεται και πιο νόστιμο.
και Καλή μας όρεξη!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι συνταγές του μπλοκ είναι κυρίως παραδοσιακές . Περιμένω τα σχόλιά σας για την συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε !!!!