Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Σπανακόρυζο Τσαριτσάνης



Υλικά για 4 πιάτα:

1, 1/5 κιλό σπανάκι 
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
4 κρεμμυδάκια φρέσκα  ψιλοκομμένα με το πράσινο μέρος τους
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα ρύζι καρολίνα
ένα ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι , λεμόνι
1/2 κύβο λαχανικών (προαιρετικό) 

Πως το φτιάχνουμε :
Καθαρίζουμε , κόβουμε το σπανάκι και το πλένουμε καλά
Σε μια πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε  τα κρεμμύδια.
Όταν είναι έτοιμα σοτάρουμε λίγο μαζί τους και το ρύζι* μέχρι να γίνει διαφανές, 
Προσθέτουμε το σπανάκι, αλάτι ,πιπέρι.
Τα γυρίζουμε 2-3 φορές.
Προσθέτουμε  νερό , χαμηλώνουμε τη φωτιά , κλείνουμε το καπάκι κι αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να βράσει το ρύζι και να μείνει με το λαδάκι του .
Κατά τη διάρκεια του βρασμού προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.
Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε τον άνηθο και το λεμόνι .

*Το ρύζι το τσιγαρίζω γιατί δεν γίνεται λαπάς και γίνεται και πιο νόστιμο.

και Καλή μας όρεξη!!!!











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι συνταγές του μπλοκ είναι κυρίως παραδοσιακές . Περιμένω τα σχόλιά σας για την συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε !!!!

Καλημέρα κόσμε!

Να μαι και εγώ εδώ να γράψω, για μέρη που αγαπώ, για νόστιμες τοπικές κι όχι μόνο συνταγές….   αλλά κι ότι άλλο προκύψει….   ...