Σπανακόρυζο Τσαριτσάνης



Υλικά για 4 πιάτα:

1, 1/5 κιλό σπανάκι 
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
4 κρεμμυδάκια φρέσκα  ψιλοκομμένα με το πράσινο μέρος τους
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα ρύζι καρολίνα
ένα ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι , λεμόνι
1/2 κύβο λαχανικών (προαιρετικό) 

Πως το φτιάχνουμε :
Καθαρίζουμε , κόβουμε το σπανάκι και το πλένουμε καλά
Σε μια πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε  τα κρεμμύδια.
Όταν είναι έτοιμα σοτάρουμε λίγο μαζί τους και το ρύζι* μέχρι να γίνει διαφανές, 
Προσθέτουμε το σπανάκι, αλάτι ,πιπέρι.
Τα γυρίζουμε 2-3 φορές.
Προσθέτουμε  νερό , χαμηλώνουμε τη φωτιά , κλείνουμε το καπάκι κι αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να βράσει το ρύζι και να μείνει με το λαδάκι του .
Κατά τη διάρκεια του βρασμού προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.
Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε τον άνηθο και το λεμόνι .

*Το ρύζι το τσιγαρίζω γιατί δεν γίνεται λαπάς και γίνεται και πιο νόστιμο.

και Καλή μας όρεξη!!!!











Σχόλια