Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Ζύμη για εύκολες σπιτικές κρέπες







Ζύμη για εύκολες σπιτικές  κρέπες


Υλικά 
για 8 κρέπες:
2 αυγά
2 κούπες γάλα
2 κ.σ. ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
2  κούπας αλεύρι
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ


πως τις φτιάχνουμε:
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι και  το μπέικιν πάουντερ. 
Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε εκεί τα αβγά. 
Ανακατεύουμε το μείγμα με το συρμα τα αυγά και προσθέτουμε  το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα ρίχνοντας σε δοσεις το αλευρι με το μπεικιν, μέχρι να διαλυθούν τυχόν σβώλοι και να δημιουργηθεί ένας λείος χυλός.
Τον αφήνουμε να μείνει  για 30 λεπτά.
Τοποθετούμε ένα  αντικολλητικό τηγάνι  σε μέτρια φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία, μέχρι να κάψει. 
Ρίχνουμε στο κέντρο του , μια μεγάλη κουταλα   από τον χυλό και πιάνοντας το τηγάνι από το χερούλι κάνουμε κυκλικές κινήσεις για να απλωθεί το μείγμα σε όλην την επιφάνεια του τηγανιού. 
Αφήνουμε την κρέπα να ψηθεί και την γυρίζουμε να ψηθεί από την άλλη πλευρά για λιγο  ακόμα. 
Την μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

Γέμιση:
Μπορούμε να κάνουμε γλυκές ή αλμυρές τις κρέπες μας. 
Βάζουμε την γέμιση και διπλώνουμε πρώτα στη μέση για να σχηματιστεί ένα ημικύκλιο και κατόπιν, σε τρίγωνο.

Υλικά για την γέμιση :
.μερέντα με τριμμένα μπισκότα και μπανάνα
.φυστικοβούτυρο
.μαρμελάδα
.ζαμπόν - τυρί
.μαρούλι -ντομάτα- κεφαλοτύρι...ή ότι άλλο λαχανικό θέλουμε


Καλή απόλαυση σε όσους τις φτιάξουν!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι συνταγές του μπλοκ είναι κυρίως παραδοσιακές . Περιμένω τα σχόλιά σας για την συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε !!!!

Καλημέρα κόσμε!

Να μαι και εγώ εδώ να γράψω, για μέρη που αγαπώ, για νόστιμες τοπικές κι όχι μόνο συνταγές….   αλλά κι ότι άλλο προκύψει….   ...