Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Πίτσα








Πάνω κάτω οι συνταγές της πίτσας είναι όλες ίδιες ....κοιτώντας διάφορες στο ίντερνετ άλλα κι από φίλους κατέληξα σ αυτή που θα σας γράψω.

Τα υλικά είναι για ένα ταψί κουζίνας για λεπτή ζύμη.
Είναι εύκολη και για τους βιαστικούς , γίνεται γρήγορα χωρίς να αφήσουν να φουσκώσει το ζυμάρι.

Για τη ζύμη χρειαζόμαστε :
1 κούπα χλιαρό νερό
1 σακουλάκι ξερή μαγιά
1 κουταλιά λάδι
μια πρέζα αλάτι, μια πρέζα ζάχαρη
αλεύρι όσο πάρει ( ζύμη όχι σκληρή, να πλάθεται )


Υλικά για την πίτσα:
400γρ. περίπου τυρί γκούντα
6 φέτες ζαμπόν
3-4 φέτες μπέικον
4 κ.σ. τοματοπολτό , πιπέρι, ρίγανη..( η ότι άλλο θέλετε εσείς)
για γαρνίρισμα, πιπεριές,  ελιές,  μανιτάρια, ντομάτες, κι ότι άλλο θέλουμε.



πως την φτιάχνουμε:
διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό , ρίχνουμε και τη ζάχαρη,  ανακατεύουμε  2-3 λεπτά.
 (Αν τυχόν ζεσταθεί η μαγιά λίγο παραπάνω δεν φουσκώνει γιατί πεθαίνουν οι μικροοργανισμοί, οπότε προσέχουμε το νερό  να είναι χλιαρό)
Αφού διαλυθεί καλά η μαγιά, ρίχνουμε και το λάδι ,  το ξύδι  και μετά το αλεύρι με το αλάτι.
Προσθέτουμε τόσο αλεύρι όσο η ζύμη  να είναι μαλακή και να πλάθεται.
Ζυμώνουμε και αφήνουμε μισή τουλάχιστον ώρα να φουσκώσει η ζύμη ( αν βιαζόμαστε δεν χρειάζεται αυτό).
Σε ταψί κουζίνας αλείφουμε βιτάμ, πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο και στρώνουμε τη ζύμη,  πιέζοντας με τις άκρες των δαχτύλων  και την στρώνουμε στο ταψί.
Φτιάχνουμε   σάλτσα με τα μπαχαρικά της αρεσκείας μας, πιπέρι- ρίγανη κλπ. και τη στρώνουμε πάνω στη ζύμη.
Στρώνουμε το ζαμπόν κομμένο σε χοντρές λουρίδες,  διάσπαρτα .
Από πάνω βάζουμε το τυρί και μετά το μπέικον.
Γαρνίρουμε με  πιπεριές, ελιές, μανιτάρια , φέτες ντομάτας ή ότι άλλο θέλουμε.
Ψήνουμε σε δυνατή θερμοκρασία, σε προθερμασμένο φούρνο στην χαμηλή θέση  της κουζίνας. Όταν ψηθεί από πάνω,  κοιτάζουμε με μια σπάτουλα αν είναι έτοιμη και  κάτω και την βγάζουμε (όταν είναι έτοιμη ξεκολλάει απ τις άκρες).

ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ !!!!!!!


   













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι συνταγές του μπλοκ είναι κυρίως παραδοσιακές . Περιμένω τα σχόλιά σας για την συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε !!!!

Καλημέρα κόσμε!

Να μαι και εγώ εδώ να γράψω, για μέρη που αγαπώ, για νόστιμες τοπικές κι όχι μόνο συνταγές….   αλλά κι ότι άλλο προκύψει….   ...