Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Τυραμισού alla cleo


 




Παραλλαγή δική μου η σημερινή συνταγή  , δεν έχει καμιά σχέση με το γνωστό Ιταλικό γλυκό, παρά μόνο στην δυνατή γεύση του τυριού και του καφέ .
Δοκιμάστε το γίνεται ανάρπαστο .

Υλικά για το παντεσπάνι:

Το παντεσπάνι με το σιρόπι του, το κάνω όπως στην  τούρτα σοκολάτα

3 κουτ. σ. αλεύρι
4 κουτ. σ. πικρό κακάο
1 φακελάκι μπέικιν
1 κ.σ. λικέρ καφέ
5 κουτ. σ. ζάχαρη
5 αυγά

για το Σιρόπι:
2 κούπες νερό
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κ. γλ. νες καφέ
2  κουτ. γλ. κακάο

για την Κρέμα :
400 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
1 κουτί morfat
4/5 κουτιού ζαχαρούχο γάλα
μισό λεμόνι


Διαδικασία:





Χτυπάμε καλά τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα









Στους κρόκους προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο,  το λικέρ και χτυπάμε καλά.







Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη βανίλια....και συνεχίζουμε το χτύπημα








Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε και τα ασπράδια κι ανακατεύουμε ελαφρά με σπάτουλα.








Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη κι αλευρωμένη  φόρμα







Ψήνουμε στους 170° για 15' περίπου.








Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το  βράζουμε περίπου 10'








αφού παγώσει το παντεσπάνι...ανοίγουμε σε 2 ή 3  φύλλα με τη βοήθεια μιας κλωστής  ...ή με ένα μαχαίρι.






ετοιμάζουμε την κρέμα ... χτυπάμε στο μίξερ  το ζαχαρούχο με το morfat , προσθέτουμε το τυρί κρέμα και  χτυπάμε με το σύρμα χεριού μέχρι να ενωθούν καλά,  τέλος προσθέτουμε το λεμόνι .  






Αφού κρυώσει το παντεσπάνι σιροπιάζουμε την πρώτη στρώση και βάζουμε την κρέμα ...







προσθέτουμε την 2η στρώση παντεσπάνι,  σιροπιάζουμε και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα πάνω και γύρω-γύρω. 






Πασπαλίζουμε με νες καφέ και κακάο
αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες
μετά κόβουμε και σερβίρουμε...






Καλή επιτυχία !!!!!!!!!!!!!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι συνταγές του μπλοκ είναι κυρίως παραδοσιακές . Περιμένω τα σχόλιά σας για την συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε !!!!

Καλημέρα κόσμε!

Να μαι και εγώ εδώ να γράψω, για μέρη που αγαπώ, για νόστιμες τοπικές κι όχι μόνο συνταγές….   αλλά κι ότι άλλο προκύψει….   ...