Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Λικέρ αρμπαρόριζας με κόκκινο κρασί






Υλικά:
1,5 λίτρο κρασί ημίγλυκο
800 γρ. ζάχαρη
1 κούπα φύλλα αρμπαρόριζας

Αν βάλουμε κρασί μπρούσκο θα αυξήσουμε τη ζάχαρη κατά προτίμηση.

Διαδικασία:
Ζεσταίνουμε το κρασί σε κατσαρόλα. Μόλις αρχίσει να αφρίζει (λίγο πριν φτάσει σε σημείο βρασμού) ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει 2-3 λεπτά.... Προσοχή μην βράσει- δεν θέλουμε να βράσει το κρασί.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη , το κατεβάζουμε από την φωτιά ξαφρίζουμε και ρίχνουμε την αρμπαρόριζα.
Το αφήνουμε να κρυώσει, στραγγίζουμε, το βάζουμε στα μπουκάλια και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Σερβίρεται με πάγο ή χωρίς.

και στην Υγειά μας !!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι συνταγές του μπλοκ είναι κυρίως παραδοσιακές . Περιμένω τα σχόλιά σας για την συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε !!!!

Καλημέρα κόσμε!

Να μαι και εγώ εδώ να γράψω, για μέρη που αγαπώ, για νόστιμες τοπικές κι όχι μόνο συνταγές….   αλλά κι ότι άλλο προκύψει….   ...