Λικέρ αρμπαρόριζας με κόκκινο κρασί






Υλικά:
1,5 λίτρο κρασί ημίγλυκο
800 γρ. ζάχαρη
1 κούπα φύλλα αρμπαρόριζας

Αν βάλουμε κρασί μπρούσκο θα αυξήσουμε τη ζάχαρη κατά προτίμηση.

Διαδικασία:
Ζεσταίνουμε το κρασί σε κατσαρόλα. Μόλις αρχίσει να αφρίζει (λίγο πριν φτάσει σε σημείο βρασμού) ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει 2-3 λεπτά.... Προσοχή μην βράσει- δεν θέλουμε να βράσει το κρασί.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη , το κατεβάζουμε από την φωτιά ξαφρίζουμε και ρίχνουμε την αρμπαρόριζα.
Το αφήνουμε να κρυώσει, στραγγίζουμε, το βάζουμε στα μπουκάλια και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Σερβίρεται με πάγο ή χωρίς.

και στην Υγειά μας !!!!!!


Σχόλια