Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Τούρτα λευκή με παντεσπάνι φανταστικό


    


          
Το παντεσπάνι της τούρτας όνειρο, τόσο αφράτο , τόσο τέλειο θα έλεγα. 
Είναι ιδανικό για τούρτες, κι όχι μόνο , αξίζει να το δοκιμάσετε !!!

Υλικά : 
5 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη 
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 μπέικιν
1 βανίλια


Φτιάχνουμε πρώτα το παντεσπάνι 
Χωρίζουμε τα αυγά , κρόκους και ασπράδια. 
Στο αλεύρι ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια. 
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μαρέγκα και τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ και να ασπρίσουν.
Στο μείγμα με τους κρόκους ρίχνουμε εναλλάξ αλεύρι - μαρέγκα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι για τούρτα περίπου 24  εκ. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 20 λεπτά περίπου
(εξαρτάτε βέβαια την κουζίνα ) μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. 
Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και κόβουμε με μεγάλο μαχαίρι ή με μια δυνατή κλωστή κουνώντας την σαν πριόνι, σε   3 στρώσεις .

Σιρόπι : 
2 κούπες νερό 
2 κούπες ζάχαρη 
1 κ. γλυκού χυμό λεμονιού
1 βανίλια και φλούδες από το λεμόνι για άρωμα
βράζουμε 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά 

ή 
ελαφρό σιρόπι από γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι ή λεμόνι . 



Γέμιση :
1 1/2 λίτρου γάλα
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
9 κ. σούπας άνθος αραβοσίτου για ζεστή κρέμα
1 κρόκο αυγού
3 κ. σούπας βιτάμ
1 βανίλια

Από το γάλα κρατάμε μια κούπα και ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου
Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε να βράσει και μετά ρίχνουμε το μείγμα με το άνθος
Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην πιάσει ή σβολιάσει η κρέμα .
Όταν αρχίσει να  πήζει η κρέμα  προσθέτουμε την ζάχαρη ,   την βανίλια και αφήνουμε να πάρει μια βράση ακόμη - μην πήξει  πολύ η κρέμα για να μην σκληρύνει όταν παγώσει όταν βγάλουμε την κρέμα απ την φωτιά προσθέτουμε το βιτάμ. 
Αφήνουμε να κρυώσει και πριν την χρησιμοποιήσουμε την   χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ  να αφρατέψει .
Μπορούμε να προσθέσουμε φρούτα ή αμύγδαλα.


Επικάλυψη  με εύκολη σαντιγί
1 μόρφατ 
4/5 από ένα  κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια 


Συναρμολόγηση :
Αφού κρυώσει καλά το παντεσπάνι ,  βάζουμε την πρώτη στρώση παντεσπάνι στην πιατέλα , σιροπιάζουμε με ένα πινέλο ελαφρά, προσθέτουμε την κρέμα  και μετά πάλι παντεσπάνι - σιρόπι - κρέμα  και τελειώνουμε με την 3η στρώση παντεσπάνι-σιρόπι - κρέμα .
Καλύπτουμε  γύρω γύρω στην τούρτα με κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Όταν κρυώσει καλύπτουμε την τούρτα με  σαντιγί και γαρνίρουμε με ότι μας κάνει όρεξη , εγώ έβαλα καραμελάκια και χρωματιστή τρούφα !!!!

Καλή επιτυχία !!!!!!!!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι συνταγές του μπλοκ είναι κυρίως παραδοσιακές . Περιμένω τα σχόλιά σας για την συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε !!!!

Καλημέρα κόσμε!

Να μαι και εγώ εδώ να γράψω, για μέρη που αγαπώ, για νόστιμες τοπικές κι όχι μόνο συνταγές….   αλλά κι ότι άλλο προκύψει….   ...