Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Ρεβίθια σούπα





Υλικά :
500γρ Ρεβίθια
1 κ. γλ. αλάτι χοντρό για το μούλιασμα ή 1/2 κ.γλ σόδα φαγητού
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
νερό
Πιπέρι

1 φύλλο δάφνης
1 κύβο ζωμό λαχανικών (προαιρετικά)
μπούκοβο (προαιρετικά)
Χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα 


Πλένουμε τα ρεβίθια και τα μουλιάζουμε από βραδύς, σε χλιαρό  νερό με αλάτι , το πρωί τα ξεπλένουμε καλά .
(Σημ: Αν θέλουμε να βγουν οι φλούδες τους  μουλιάζουμε τα ρεβίθια  με λίγη σόδα φαγητού, το πρωί τα τρίβουμε καλά  και ξεπλένουμε.)

Βάζουμε τα ρεβίθια  σε μεγάλη  κατσαρόλα, με αρκετό νερό να τα καλύπτει καλά ....... όταν αρχίζουν   να βράζουν τα ξαφρίζουμε.
Προσθέτουμε  το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το φύλλο δάφνης, το πιπέρι και τον κύβο

Βράζουμε  σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν καλά  ..  ελέγχουμε  συχνά και προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί. 

Για να χυλώσουν βγάζουμε μια-δυο  κουτάλες ρεβίθια σε ένα μπολ  και τα λιώνουμε με το ραβδομπλέντερ . Προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και βράζουμε  για μερικά λεπτά ακόμη  μέχρι να γίνει η σούπα πηχτή ( και ο χυμός του λεμονιού βοηθάει σ αυτό ) 

  σερβίρουμε  με  χυμό  λεμονιού και ζεστό ζυμωτό ψωμί 

καλή σας  όρεξη !!!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι συνταγές του μπλοκ είναι κυρίως παραδοσιακές . Περιμένω τα σχόλιά σας για την συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε !!!!

Καλημέρα κόσμε!

Να μαι και εγώ εδώ να γράψω, για μέρη που αγαπώ, για νόστιμες τοπικές κι όχι μόνο συνταγές….   αλλά κι ότι άλλο προκύψει….   ...