Καρμπονάρα



η ποσότητα των υλικών.... κατά προτίμηση





βράζω τα μακαρόνια και σουρώνω ..... 


κόβω λουρίδες μπέικον και  τις τσιγαρίζω σε ελάχιστο λάδι ,μαζί με τριμμένο σκόρδο 


5 λεπτά τσιγάρισμα  και  ρίχνω και λουρίδες γαλοπούλας...


 όταν τσιγαριστούν σβήνω με λευκό κρασί (προαιρετικό) ...


προσθέτω κρέμα γάλακτος ...αφήνω να βράσει 3-4 λεπτά ...


συνεχίζω με λίγη τριμμένη γραβιέρα


( προαιρετικό κι αυτό... το κάνω για να πήξει η σάλτσα πιο γρήγορα ) 


...λόγω της γραβιέρας...δεν προσθέτω αλάτι ......


ανακατεύω και μόλις πήξει κατεβάζω απ τη φωτιά και 


προσθέτω 1-2 αυγά καλά χτυπημένα 


ανακατεύω ...


και ρίχνω τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια...... 


σερβίρω με μαϊντανό ψιλοκομμένο ...



και Καλή μας όρεξη !!!!!







Σχόλια