Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Καρμπονάρα



η ποσότητα των υλικών.... κατά προτίμηση





βράζω τα μακαρόνια και σουρώνω ..... 


κόβω λουρίδες μπέικον και  τις τσιγαρίζω σε ελάχιστο λάδι ,μαζί με τριμμένο σκόρδο 


5 λεπτά τσιγάρισμα  και  ρίχνω και λουρίδες γαλοπούλας...


 όταν τσιγαριστούν σβήνω με λευκό κρασί (προαιρετικό) ...


προσθέτω κρέμα γάλακτος ...αφήνω να βράσει 3-4 λεπτά ...


συνεχίζω με λίγη τριμμένη γραβιέρα


( προαιρετικό κι αυτό... το κάνω για να πήξει η σάλτσα πιο γρήγορα ) 


...λόγω της γραβιέρας...δεν προσθέτω αλάτι ......


ανακατεύω και μόλις πήξει κατεβάζω απ τη φωτιά και 


προσθέτω 1-2 αυγά καλά χτυπημένα 


ανακατεύω ...


και ρίχνω τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια...... 


σερβίρω με μαϊντανό ψιλοκομμένο ...



και Καλή μας όρεξη !!!!!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι συνταγές του μπλοκ είναι κυρίως παραδοσιακές . Περιμένω τα σχόλιά σας για την συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε !!!!

Καλημέρα κόσμε!

Να μαι και εγώ εδώ να γράψω, για μέρη που αγαπώ, για νόστιμες τοπικές κι όχι μόνο συνταγές….   αλλά κι ότι άλλο προκύψει….   ...