Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Νηστίσιμα Μάφιν σοκολάτας


τα πιο τέλεια μάφιν   σοκολάτας που έχετε δοκιμάσει ... 






..... θα ξετρελαθείτε όπως ξετρελάθηκα κι εγώ όταν τα πρωτοδοκίμασα, 

τα είχε φτιάξει  η κόρη μου μαζί με τα παιδιά της για το σχολείο 

είναι τόσο εύκολα ...  διατηρούνται ζουμερά για αρκετές μέρες .... και  δεν χρειάζονται  μίξερ , παρά μόνο  μια σπάτουλα ... 
βάλτε τα παιδιά να βοηθήσουν , θα τους αρέσει και θα τα φάνε με περισσότερη όρεξη ...

συνταγή από εδώ 


Υλικά:

1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι σκόνη κακάο
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
1/2 καυταλάκι γλυκού αλάτι ( προαιρετικό)
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
2 βανίλιες  ή 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι γλυκού λευκό ξύδι
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό



Προθερμαίνουμε  το φούρνο στους 175°.
Βάζουμε  τα χαρτάκια στις θήκες για τα μάφιν.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε  αλεύρι, ζάχαρη, κακάο, σόδα και αλάτι. 
Προσθέτουμε  λάδι, βανίλια, ξύδι και νερό. 
Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα μέχρι να πάρουμε  ένα ομοιόμορφο μείγμα λίγο πιο υγρό από τα συνηθισμένα.
Με ένα κουτάλι του παγωτού ή  απλό .... γεμίζουμε τις θήκες για τα μάφιν. Ψήνουμε  για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθούν καλά τα cupcakes,  ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα που θα τρυπήσουμε στο κέντρο καθαρή. 
Αφήνουμε  να κρυώσουν καλά... αν θέλουμε γαρνίρουμε με γλάσο σοκολάτας !!!!



και απολαμβάνουμε .... !!!!!!!!!!!!!













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι συνταγές του μπλοκ είναι κυρίως παραδοσιακές . Περιμένω τα σχόλιά σας για την συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε !!!!

Καλημέρα κόσμε!

Να μαι και εγώ εδώ να γράψω, για μέρη που αγαπώ, για νόστιμες τοπικές κι όχι μόνο συνταγές….   αλλά κι ότι άλλο προκύψει….   ...