Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Μπατζίνα


Μπατζίνα  παραδοσιακή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο  της Θεσσαλίας και 
της Τσαριτσάνης
για το 
 κολατσιό ή το απογευματινό των παιδιών και των μεγάλων ....







Υλικά:
3 κούπες τριμμένα 
κολοκυθάκια μικρά  ή κολοκύθα πράσινη  
1 φλ.τσ. καλαμποκάλευρο ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
300 γρ. τυρί κατσικίσιο 
1 φλ.τσ. γάλα φρέσκο
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο 
2 αυγά
1 κ.σ μπέικιν πάουντερ
 μυρωδικά κατά προτίμηση 


1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο για ράντισμα από πάνω 
και τυρί



Τρίβουμε την κολοκύθα 
στο μεγάλο τρίφτη και  σε τρυπητό με  αλάτι την ζουλάμε για  να βγάλει τα υγρά της.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κολοκύθι με το γάλα, το ελαιόλαδο και τα χτυπημένα αυγά, κατόπιν το αλεύρι   το ρίχνουμε σιγά σιγά. Η ζύμη πρέπει να είναι   πηχτός χυλός . Στο τέλος προσθέτουμε  τυρί τριμμένο, κρατάμε λίγο για να ρίξουμε πάνω στην πίτα .
Αλείφουμε το ταψί του φούρνου με ελαιόλαδο ή βάζουμε αντικολλητικό χαρτί.
Λαδώνουμε ή βάζουμε λαδόκολλα σε   ένα μεγάλο ταψί.
Χρησιμοποιούμε  ταψί της κουζίνας , η πίτα να έχει πάχος το περισσότερο 1 εκατοστό, γιατί πρέπει να είναι λεπτή.
Προσθέτουμε πάνω από την πίτα  τυρί  θρυμματισμένο και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 180°C .

Αφήνουμε να παγώσει ελαφρά ...κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε .
Τρώγεται ζεστή και κρύα .


Καλή Επιτυχία !!!!!!!!!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι συνταγές του μπλοκ είναι κυρίως παραδοσιακές . Περιμένω τα σχόλιά σας για την συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε !!!!

Καλημέρα κόσμε!

Να μαι και εγώ εδώ να γράψω, για μέρη που αγαπώ, για νόστιμες τοπικές κι όχι μόνο συνταγές….   αλλά κι ότι άλλο προκύψει….   ...