Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Μουστοκούλουρα




Μαλακά μουστοκούλουρα που αρέσουν πολύ στα παιδιά

Υλικά:

1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1/4 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1, 1/2 ποτήρι μούστο (ή πετιμέζι αραιωμένο με νερό )
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 κ. γλ. σόδα
1, 1/2 κ. γλ. κανέλα
1/4 κ. γλ. γαρίφαλο
αλεύρι όσο πάρει για μια μαλακή ζύμη σαν πηχτό κέικ



Διαδικασία:

Ανακατεύουμε σε μπολ  με σύρμα, το ελαιόλαδο, το μούστο, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Ζάχαρη εξαρτάτε από  το πόσο γλυκός είναι ο μούστος ή το πετιμέζι...μειώνουμε αυξάνουμε ή και δεν  βάζουμε καθόλου .

Σε ποτήρι ανακατεύουμε καλά  το χυμό μαζί με τη σόδα- πάνω από το μείγμα γιατί η σόδα φουσκώνει και πέφτει - και τα ρίχνουμε στο υπόλοιπο μείγμα .

Με το χέρι προσθέτουμε το αλεύρι και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη σαν πηχτό κέικ   

Η ζύμη κολλάει στα χέρια για αυτό την αφήνουμε στο ψυγείο καμιά ώρα και μετά πλάθουμε σαλιγκαράκια ή οποίο άλλο σχέδιο θέλουμε και ψήνουμε στους 180° για 20 λεπτά περίπου ...αυτό εξαρτάτε από το πόσο χοντρά θα τα φτιάξουμε


με συνταγή της γειτόνισσας Ελένης Καραγιάννη

........τέλεια.... τα παιδιά τρελάθηκαν   !!!! Ελένη ευχαριστώ !!!

Καλή επιτυχία και σε σας!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι συνταγές του μπλοκ είναι κυρίως παραδοσιακές . Περιμένω τα σχόλιά σας για την συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε !!!!

Καλημέρα κόσμε!

Να μαι και εγώ εδώ να γράψω, για μέρη που αγαπώ, για νόστιμες τοπικές κι όχι μόνο συνταγές….   αλλά κι ότι άλλο προκύψει….   ...