Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Μπριάμ







Το Μπριάμ είναι από τα λατρεμένα μου φαγητά . Είναι ένα φαγητό που το φτιάχνω όλο το χρόνο πολύ συχνά .

Πανεύκολο , νόστιμο και υγιεινό παραδοσιακό φαγητό, που επιτρέπει πολλές παραλλαγές λαχανικών



Υλικά που χρησιμοποιώ

5 κολοκυθάκια
2 καρότα
2 κρεμμύδια 
6-7 πατάτες
μαιντανός
½ καυτερή πιπεριά φρέσκια ή  ½ κ.γ. μπούκοβο
1 κ.γλ. κοκκινη γλυκια καπνιστή πιπερια σε σκόνη
2 φρέσκες ντομάτες, σε κομματάκια
σάλτσα ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο  (προαιρετικά)
1/2 κουπα ελαιόλαδο
1 κούπα λευκό κρασί
1 ποτήρι νερό
αλάτι, πιπέρι


μπορούμε να προσθέσουμε ότι άλλο λαχανικό θέλουμε όπως μελιτζάνες , πράσα , κουνουπίδι, πιπεριές.



-Κόβουμε τα  κολοκυθάκια   σε ροδέλες .
-Τα καρότα σε λεπτές ροδέλες.
-Τα κρεμμύδια το ένα χοντροκομμένο και το άλλο στον τρίφτη
-Τις πατάτες σε λεπτές φέτες.
-Την καυτερή πιπεριά την ψιλοκόβουμε ή την βάζουμε ολόκληρη για να την βγάλουμε κάποια στιγμή αν δεν μας αρέσουν τα πολύ καυτερά.
-Ανακατεύουμε τα κομμένα λαχανικά εκτός από τα κολοκυθάκια   μέσα στη γάστρα ή στο ταψί του φούρνου με το ελαιόλαδο, τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι και το πιπέρι. 
-Προσθέτουμε  πάνω τα κολοκυθάκια, το κρασί, καπνιστή πιπεριά, τριμμένη ντομάτα λίγο αλατάκι ακόμη,πιπέρι και ελαιόλαδο. 
-Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στο μεσαίο ράφι.

Μετά από κάποια ώρα  ανακατεύουμε τα υλικά ελαφρά... 
Βγάζουμε αφού έχουν   ξεροψηθεί και μελώσει η σάλτσα του.

Απλά , εύκολα και νόστιμα.
Ποτέ, κανείς, δεν έφαγε μόνο μια μερίδα. 
Συνοδεύεται με μια  καλή φέτα, νόστιμο ζυμωτό σπιτικό  ψωμί και ένα δροσερό κρασί.

 Καλή όρεξη σ όλους !!!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι συνταγές του μπλοκ είναι κυρίως παραδοσιακές . Περιμένω τα σχόλιά σας για την συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε !!!!

Καλημέρα κόσμε!

Να μαι και εγώ εδώ να γράψω, για μέρη που αγαπώ, για νόστιμες τοπικές κι όχι μόνο συνταγές….   αλλά κι ότι άλλο προκύψει….   ...