Μπριάμ







Το Μπριάμ είναι από τα λατρεμένα μου φαγητά . Είναι ένα φαγητό που το φτιάχνω όλο το χρόνο πολύ συχνά .

Πανεύκολο , νόστιμο και υγιεινό παραδοσιακό φαγητό, που επιτρέπει πολλές παραλλαγές λαχανικών



Υλικά που χρησιμοποιώ

5 κολοκυθάκια
2 καρότα
2 κρεμμύδια 
6-7 πατάτες
μαιντανός
½ καυτερή πιπεριά φρέσκια ή  ½ κ.γ. μπούκοβο
1 κ.γλ. κοκκινη γλυκια καπνιστή πιπερια σε σκόνη
2 φρέσκες ντομάτες, σε κομματάκια
σάλτσα ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο  (προαιρετικά)
1/2 κουπα ελαιόλαδο
1 κούπα λευκό κρασί
1 ποτήρι νερό
αλάτι, πιπέρι


μπορούμε να προσθέσουμε ότι άλλο λαχανικό θέλουμε όπως μελιτζάνες , πράσα , κουνουπίδι, πιπεριές.



-Κόβουμε τα  κολοκυθάκια   σε ροδέλες .
-Τα καρότα σε λεπτές ροδέλες.
-Τα κρεμμύδια το ένα χοντροκομμένο και το άλλο στον τρίφτη
-Τις πατάτες σε λεπτές φέτες.
-Την καυτερή πιπεριά την ψιλοκόβουμε ή την βάζουμε ολόκληρη για να την βγάλουμε κάποια στιγμή αν δεν μας αρέσουν τα πολύ καυτερά.
-Ανακατεύουμε τα κομμένα λαχανικά εκτός από τα κολοκυθάκια   μέσα στη γάστρα ή στο ταψί του φούρνου με το ελαιόλαδο, τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι και το πιπέρι. 
-Προσθέτουμε  πάνω τα κολοκυθάκια, το κρασί, καπνιστή πιπεριά, τριμμένη ντομάτα λίγο αλατάκι ακόμη,πιπέρι και ελαιόλαδο. 
-Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στο μεσαίο ράφι.

Μετά από κάποια ώρα  ανακατεύουμε τα υλικά ελαφρά... 
Βγάζουμε αφού έχουν   ξεροψηθεί και μελώσει η σάλτσα του.

Απλά , εύκολα και νόστιμα.
Ποτέ, κανείς, δεν έφαγε μόνο μια μερίδα. 
Συνοδεύεται με μια  καλή φέτα, νόστιμο ζυμωτό σπιτικό  ψωμί και ένα δροσερό κρασί.

 Καλή όρεξη σ όλους !!!!!





Σχόλια