Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Κριτσίνια καρότου


πολύ εύκολο νηστίσιμο σνακ  




κριτσίνια  καρότου  πηγή

Υλικά

500 γραμ. αλεύρι
3 καρότα τριμμένα
200 ml ελαιόλαδο
100 ml λευκό κρασί
1/2 κ.γ. αλάτι


Σε ένα βαθύ μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το αλάτι .
Ρίχνουμε το λάδι, το κρασί και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο.

Ανακατεύουμε ξανά. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια ρίχνουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
Πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια μας μέχρι να γίνει σφιχτή.

Πλάθουμε  λεπτά μακρόστενα μπαστουνάκια . 
Τοποθετούμε τα κριτσίνια σε ρηχό ταψί με αντικολλητικό χαρτί .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά.

Όταν ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν. 

Τα φυλάμε σε κλειστό τάπερ για να μείνουν τραγανά. Η ζύμη βγάζει 40-50 κριτσίνια περίπου.


Καλή σας όρεξη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι συνταγές του μπλοκ είναι κυρίως παραδοσιακές . Περιμένω τα σχόλιά σας για την συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε !!!!

Καλημέρα κόσμε!

Να μαι και εγώ εδώ να γράψω, για μέρη που αγαπώ, για νόστιμες τοπικές κι όχι μόνο συνταγές….   αλλά κι ότι άλλο προκύψει….   ...