Κριτσίνια καρότου


πολύ εύκολο νηστίσιμο σνακ  




κριτσίνια  καρότου  πηγή

Υλικά

500 γραμ. αλεύρι
3 καρότα τριμμένα
200 ml ελαιόλαδο
100 ml λευκό κρασί
1/2 κ.γ. αλάτι


Σε ένα βαθύ μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το αλάτι .
Ρίχνουμε το λάδι, το κρασί και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο.

Ανακατεύουμε ξανά. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια ρίχνουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
Πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια μας μέχρι να γίνει σφιχτή.

Πλάθουμε  λεπτά μακρόστενα μπαστουνάκια . 
Τοποθετούμε τα κριτσίνια σε ρηχό ταψί με αντικολλητικό χαρτί .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά.

Όταν ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν. 

Τα φυλάμε σε κλειστό τάπερ για να μείνουν τραγανά. Η ζύμη βγάζει 40-50 κριτσίνια περίπου.


Καλή σας όρεξη.





Σχόλια