Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Παραδοσιακά νηστίσιμα, εύκολα μπισκότα κανέλας

 






 

Υλικά:

1 κούπα χυμό πορτοκαλιού

2 κούπες λάδι

1 κούπα ζάχαρη καστανή

1/2 κ.γ. σόδα

1/2 κ.γ. γαρύφαλλο

1 κ.γ. κανέλα

1 βανίλια

1 μπέικιν

1 πρέζα αλάτι

Αλεύρι όσο πάρει για μια μαλακή ζύμη.



Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, με κουτάλι, το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ την βανίλια και το γαρύφαλλο.

Τελευταία βάζουμε το αλάτι και την κανέλα. 

Πλάθουμε τη ζύμη μας και την ανοίγουμε μέσα σε δυο φύλλο λαδόκολλας. 

Με ένα ποτήρι κόβουμε τα μπισκότα σε όποιο μέγεθος θέλουμε.

Πασπάλισμα με καστανή ζάχαρη και κανέλα από πάνω ( προαιρετικά)

Ψήνουμε στον αέρα στους 175 βαθμούς, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 10 λεπτά ή αλλιώς μέχρι να ροδίσουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι συνταγές του μπλοκ είναι κυρίως παραδοσιακές . Περιμένω τα σχόλιά σας για την συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε !!!!

Καλημέρα κόσμε!

Να μαι και εγώ εδώ να γράψω, για μέρη που αγαπώ, για νόστιμες τοπικές κι όχι μόνο συνταγές….   αλλά κι ότι άλλο προκύψει….   ...