Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Γάλα αμυγδάλου





Το γάλα αμυγδάλου είναι ως επί το πλείστον νερό.
Περιέχει πολύ λίγες θερμίδες και έτσι αποτελεί ιδανικό ρόφημα για όσους προσέχουν τη γραμμή τους.
Μπορεί να αποτελέσει ιδανική επιλογή για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή όσους ακολουθούν μια χορτοφαγική διατροφή και δεν επιθυμούν να πίνουν αγελαδινό γάλα.
Περιέχει ίδια ποσότητα ασβεστίου/ανά ποτήρι με το αγελαδινό γάλα.
Μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι σας γάλα αμυγδάλου στο σπίτι, απλά ρίχνοντας στο μπλέντερ σας νερό και αμύγδαλα και στη συνέχεια σουρώνοντας το μείγμα.
Έτσι είμαστε βέβαιοι ότι το ρόφημά μας είναι φρέσκο και πραγματικά αγνό.

Υλικά που θα χρειαστούμε :
-1 φλιτζάνι αμύγδαλα ωμά
-2 φλιτζάνια νερό

Διαδικασία:
Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε νερό, να τα καλύπτει (προσοχή, όχι τα 2 φλιτζάνια νερό της συνταγής, αυτά θα τα χρειαστούμε αργότερα).
Αφήνουμε τα αμύγδαλα να μουλιάσουν στο νερό 12 ώρες.
Την επόμενη μέρα σουρώνουμε τα αμύγδαλα, πετάμε το νερό που μούλιασαν και τα ξεπλένουμε καλά μέσα σε σουρωτήρι, με τρεχούμενο νερό.
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ, προσθέτουμε τα 2 φλιτζάνια νερό και χτυπάτε πολύ καλά για 2-3 λεπτά, να γίνουν πολτός.
Στη συνέχεια σουρώνουμε, χρησιμοποιώντας τουλπάνι . Στύβουμε καλά τα αμύγδαλα μέσα στο τουλπάνι με τα χέρια, για να βγάλουν όλα τα υγρά τους και έτοιμο το γάλα μας.
Αν θέλουμε το γάλα αμυγδάλου γλυκό, προσθέτουμε μέλι.
Τα δικά μου τα αμύγδαλα επειδή είναι γλυκά δεν το χρειάζονται!

η επιτυχία είναι σίγουρη ...καλή απόλαυση !!!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι συνταγές του μπλοκ είναι κυρίως παραδοσιακές . Περιμένω τα σχόλιά σας για την συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε !!!!

Καλημέρα κόσμε!

Να μαι και εγώ εδώ να γράψω, για μέρη που αγαπώ, για νόστιμες τοπικές κι όχι μόνο συνταγές….   αλλά κι ότι άλλο προκύψει….   ...