Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Μπισκότα αμυγδάλου χορτοφαγικά, νηστίσιμα ...

 


Τα πιο υγιεινά γρήγορα και εύκολα μπισκότα που έχετε φτιάξει με πολύ λίγα υλικά !!!
Το τρίμμα απ τα αμύγδαλα που έφτιαξα το γάλα δεν πάει χαμένο δεν πετάμε τίποτα.
Το βάζουμε στην κουζίνα στους 180 βαθμούς μέχρι να στεγνώσει περίπου 10 λεπτά, για να φύγει η υγρασία που έχει.
Στη συνέχεια το βάζουμε στο multi και το κάνουμε αλεύρι
Αφού λοιπόν το κάνουμε αλεύρι το χρησιμοποιούμε να φτιάξουμε τα πιο εύκολα μπισκοτάκια που φτιάξατε ποτέ

Υλικά που χρειαζόμαστε :
2 κούπες αλεύρι αμυγδάλου
1/2 κούπα αμύγδαλα κοντροκομμένα
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
4-5 κουταλιές σούπας σιρόπι οποιουδήποτε γλυκού του κουταλιού έχουμε στο σπίτι (εγώ έβαλα από γλυκό καρύδι)
1-2 κουταλιά σούπας λικέρ πικραμύγδαλο (amaretto)
εσάνς βανίλιας ή αμυγδάλου (προαιρετικά)
Οδηγίες :
Προθερμάνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Ετοιμάζουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ με το χέρι ανακατεύουμε τα υλικά μας .
Πρώτα το αλεύρι αμυγδάλου με το μπέικιν, τα αμύγδαλα και τέλος προσθέτουμε το σιρόπι και το λικέρ με την εσάνς.
Με τα χέρια μας ή με ένα κουτάλι γιατί κολλάνε, φτιάχνουμε τα μπισκότα μας, να είναι λεπτά.
Τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα.
Ψήνουμε τα μπισκότα αμυγδάλου για 10 -12 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν στην λαδόκολλα προτού τα μεταφέρουμε.
και καλή μας όρεξη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι συνταγές του μπλοκ είναι κυρίως παραδοσιακές . Περιμένω τα σχόλιά σας για την συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε !!!!

Καλημέρα κόσμε!

Να μαι και εγώ εδώ να γράψω, για μέρη που αγαπώ, για νόστιμες τοπικές κι όχι μόνο συνταγές….   αλλά κι ότι άλλο προκύψει….   ...