Νηστίσιμο άλειμμα αμυγδάλου με σοκολάτα τύπου μερέντας που θα τρελάνει μικρούς και μεγάλους
Σκέφτηκα λοιπόν να προσπαθήσω να φτιάξω μόνη μου μία, με αμύγδαλα αφού είμαι και παραγωγός.
Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μου . Την έφτιαξα 2 φορές μέσα στην βδομάδα γιατί εξαντλήθηκε πολύ γρήγορα . Θα ξετρελαθείτε !!!!!
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε καρπό .
1 κούπα αμύγδαλα
1/2 κούπα γάλα αμυγδάλου
2-3 κουταλιές μέλι (για τους Vegan σιρόπι σφενδάμου)
1 κ.σ. κακάο σκόνη
100γρ κουβερτούρα πικρή (vegan)
ελάχιστο αλάτι (μια τσιμπιά)
1 κ.σ. ηλιέλαιο
Διαδικασία:
Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα μπολ ...
Βράζουμε νερό και και το ρίχνουμε στα αμύγδαλα ...αφήνουμε ένα τέταρτο, τα στραγγίζουμε και τα ξεφλουδίζουμε.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 150 βαθμούς ανακατεύοντας που και που, μέχρι να στεγνώσουν καλά.
Με το ψήσιμο βγάζουν πολύ ωραίο άρωμα όταν τα κόψουμε .
Αφού στεγνώσουν καλά , τα βγάζουμε απ τον φούρνο και αφήνουμε 2-3 ώρες να κρυώσουν .
Όταν κρυώσουν, τα βάζουμε στον πολυκόφτη ή στο μούλτι με μια τσιμπιά αλάτι.
Τα χτυπάμε να γίνουν αλεύρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι συνταγές του μπλοκ είναι κυρίως παραδοσιακές . Περιμένω τα σχόλιά σας για την συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε !!!!