Θα σας τρελάνει το νηστίσιμο άλειμμα αμυγδάλου με σοκολάτα


Νηστίσιμο άλειμμα αμυγδάλου με σοκολάτα τύπου μερέντας που θα τρελάνει μικρούς και μεγάλους 




                               

Προσπαθούσα να βρω μια συνταγή τύπου μερέντας σπιτική αλλά και νηστίσιμη, αλλά δεν με ικανοποιούσε καμιά από όσες βρήκα στο διαδίκτυο.

Σκέφτηκα λοιπόν να προσπαθήσω να φτιάξω μόνη μου μία,  με αμύγδαλα αφού είμαι και παραγωγός.

Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μου . Την έφτιαξα 2 φορές μέσα στην βδομάδα γιατί εξαντλήθηκε πολύ γρήγορα . Θα ξετρελαθείτε !!!!! 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε καρπό .   

                                       



Τα υλικά μου : 

1 κούπα αμύγδαλα

1/2 κούπα  γάλα αμυγδάλου

2-3 κουταλιές μέλι (για τους Vegan σιρόπι σφενδάμου) 

1 κ.σ. κακάο σκόνη 

100γρ κουβερτούρα πικρή (vegan)

ελάχιστο αλάτι (μια τσιμπιά) 

1 κ.σ. ηλιέλαιο


Διαδικασία:

Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα μπολ ...

Βράζουμε νερό και  και το ρίχνουμε  στα αμύγδαλα ...αφήνουμε  ένα τέταρτο,   τα στραγγίζουμε και τα ξεφλουδίζουμε.

Τα βάζουμε  σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε  στους 150 βαθμούς ανακατεύοντας που και που, μέχρι να στεγνώσουν καλά. 

Με το ψήσιμο βγάζουν πολύ ωραίο άρωμα όταν τα κόψουμε .

Αφού στεγνώσουν καλά , τα βγάζουμε  απ τον φούρνο και αφήνουμε 2-3 ώρες  να κρυώσουν .

Όταν κρυώσουν, τα βάζουμε  στον πολυκόφτη ή στο μούλτι  με μια τσιμπιά αλάτι.  

Τα χτυπάμε να γίνουν αλεύρι.

Συνεχίζουμε το χτύπημα κάνοντας βούτυρο αμυγδάλου  ...όσο περισσότερο τα χτυπάμε τόσο πιο απαλό θα γίνει το βούτυρο, χωρίς τρήματα του καρπού. 

Αφού χτυπηθούν καλά, προσθέτουμε χτυπώντας και το λάδι.

Συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας και το κακάο.

Χτυπώντας το μείγμα προσθέτουμε και  το μέλι.

Λιώνουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε συνεχίζοντας το χτύπημα . 

Προσθέτουμε  στη συνέχεια το γάλα αμυγδάλου.

Χτυπάμε λίγο ακόμη και η σπιτική μερέντα μας είναι έτοιμη . 

Την βάζουμε σε γυάλινο βάζο και την διατηρούμε στο ψυγείο.

Καλή απόλαυση σ όσους δοκιμάσουν να την φτιάξουν!!!

                                      

                         



                     


                         

                         


                         


                                 


                            



                               

 

                                  

















Σχόλια